Semaver Dergisinin 6. sayısı çıktı

SEMAVER 6 ÇIKTI...


“Bir Demlik” Yazısından


Öykü dostları ile yeniden buluşmak ne güzel. Öykü sıcaklığında yeniden merhaba!
Öykü gündemini yakından takip etmek bir öykücü için kaçınılmazdır. Bu nedenle 1-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 13.Uluslararası Ankara Öykü Günlerini ve orada olmayı önemsedik.
Öykü Dergileri Panelinde “Öykücü için öykü dergileri okul mu?” sorusunu yanıtlamaya çalıştık. Ayrıca öykü adına tartışmalara katıldık, yeni dostlar edindik. Çağdaşlarımızla buluştuk, sohbet ettik. Özellikle öykü dergileri arasındaki diyalogun ne kadar önemli olduğuna bir kez daha tanık olduk. Görülen o ki konu öykü olunca birlik sağlanabiliyor. Demek ki öykü, insanımıza kendi değerlerini anımsatmanın yanı sıra erdemleri yaşama olanağı da veriyor. Öykücülerin birbirinden haberdar olmaları açısından önemsediğimiz Ankara öykü günleri her anlamıyla bizim açımızdan olumlu geçti.
Dostluğun, kardeşliğin temellerini, çok uluslu ülkelerde çıkarılan öykü antolojileri ile sağlamlaştırmaya çalışan projelerle karşılaşınca mutlu olduk ve destek verdik.
Öykünün büyüsüyle nesiller arası iletişim görevinde bir demlik de olsa katkıda bulunmak adına Semaver’in varlığını önemsiyoruz. Dergimizin yolculuğu sırasında yepyeni öykücülerle tanışmak ve sizleri tanıştırmak heyecanımızı arttırıyor.
Daha önce dillendirdiğimiz gibi seçkin öykü okuruna düşünsel tat vermek ve taze kalemlerin samimi öykülerine sayfa açmak için yolumuza devam ediyoruz.
Bu sayımızda yazı dünyamızın yaşayan çınarlarından Leyla Erbil’e selam durmak, geçen yıl aramızdan ayrılan Burhan Günel’i saygı ve rahmetle anmak için değinilerde bulunduk.
Semaver, yeni kalemlerin arasına deneyimli yazarları kattığı gibi ilk kez öyküsü, yazısı yayınlanacak olan öykü dostlarını da konuk ediyor.
Öykü dergileri bir öykücü için yaşam alanıdır. Öykücü varlığını dergilerde ispat eder. Öykücüler birbirlerinden dergiler sayesinde haberdar olur. Yeni öykücülerle dergilerde tanışır. Öykücü, dergilerde okuduğu öyküler, söyleşiler ve yazılardan edindiği birikimle kendi öykü dünyasını kurar. Bu dünyada yalnız olmadığını anlar. Öykünün öncülerinin, ustalarının ve kendi çağdaşlarının deneyimlerinden yararlanarak öykücülüğüne katkıda bulunur.
Öykü dergilerinin yaşaması için okurun duyarlılığına saygıyla!
Coğrafyasında insanlık soluduğumuz bir dünya için; dostluk ve kardeşlik bir demlik…

6.Sayımızda yer alan yazarlarımız ve eserleri:
Duygu Oylubaş/ Aynadaki Sır: Dost Dergisi ve Leyla Erbil
Sevinç Özer/ Burhan Günel Öykücülüğü
Deniz Dengiz ŞİMŞEK/Esmeralda’ya Mektup
Murat Taş/Seyyid’in türküsü
Meltem Dağcı/Tuz
Hüdaverdi Aydoğdu/Esmani
Baki Karcı/Okuma Notları –III/ Düşünce Üzerine
Şeniz Bayır/İlk
Türkan Çelik/ Birinci
Bülent Gündoğan/Harmandan Apartmana
Ayhan Emir Yolcu/ Kahırköy-Elemönü Hattı
İbrahim Ormancı/ Yıllar Sonra Gelen Karşılama
Mehmet Akif Coşkun/Kalemle Oynanmaz
Seçkin Gündüz/Sağaltım
Oğuzhan Dursun/ Korkak Asiller
Aleksandr Soljenitsin/Çev: Sevinç Üçgül/ Ateş Karıncalar/Güne Başlarken
Naciye Filiz/ 2012 Öykü Yıllığı "Kemal Gündüzalp"

Yorumlar