Kitabistan, Hüseyin Köroğlu'yu ağırladı (17 Ekim Cumartesi 2009)


Kitabistan, "Balarılarından Pırıltılar" isimli kitabın yazarı Hüseyin Köroğlu'yu ağırladı. Burhanettin Akbaş'ın hazırlayıp sunduğu ve Cumartesi günleri saat 18.00-19.00 arası yayınlanan Kitabistan Programına konuk olan Hüseyin Köroğlu, hem kitabı hakkında bilgiler verdi hem de balın insan sağlığı açısından faydalarını anlattı.
Kur'an-ı Kerim'deki Nahl Suresi 68. ve 69. ayetlerden yola çıkarak arıları araştırmaya giren yazar Hüseyin Köroğlu, "kalp gözüyle" kaleme aldığı kitabında Allah (cc) tarafından arılara yüklenen işlevi ve arıların nasıl kodlanıp insanoğlunun emrine sunulduğuna dikkat çekiyor.
İnsanlara hastalıktan kurtulmanın çaresi olarak  her gün bir çay kaşığı bal yemelerini öneriyor. Çayınızı balla karıştırıp için ya da çocukların içeceklerine bal karıştırmayı unutmayın diyen yazar, bir kaşık arı poleni ile bir kaşık balı karıştırıp yiyenlerin büyük şifa bulacağını anlattı.
Balın, insanoğluna sayısız faydalar temin ettiğini belirten yazar, bal ile bir ömür geçirmenin ve her gün bir miktar bal tüketmenin yararlarına dikkat çekiyor.
YAZAR HÜSEYİN KÖROĞLU KİMDİR
1948 yılında Kayseri Hisarcık'ta doğan Hüseyin Köroğlu, ilkokulu Hisarcık'ta, liseyi ise Kayseri Lisesinde okudu. (1962) 1963-1964 yıllarında Develi'ye bağlı Çukuryurt köyünde vekil öğretmen olarak çalıştı. 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 1968 yılında da mezun oldu. Vatani görevini tamamladıktan sonra 1971 yılında avukatlık mesleğine başladı ve 1986 yılında da emekli oldu. Evli, dört oğlan, iki kız çocuğu babasıdır.

Yorumlar