Şair ve Yazar Ümit Fehmi Sorgunlu vefat etti

Şair ve Yazar Ümit Fehmi Sorgunlu Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Hunat Caminden kaldırılacaktır. Ailesine ve bütün kültür ve sanat camiasına baş sağlığı dileriz.
Ümit Fehmi SORGUNLU Kimdir?
1949yılında Kayseri’de doğdu. Sanat hayatına 1968 yılında şiirle başladı.Şiirleri mahallî gazete ve dergilerde yayınlandı. 1970 yılından sonrayazı ve şiirlerini ulusal dergi ve gazetelere göndermeye başladı. 1972yılında “Onlar” adlı şiir antolojisinde yer aldı. Daha sonraları biryayınevi kurarak, Meçhuller (hikâye) ve Adımlar (şiir) antolojilerinihazırladı. 1976 yılında “DOĞUŞ” edebiyat dergisini çıkardı.1995 yılında “ÖNCÜ” edebiyat, kültür ve sanat dergisinin genel sanatyönetmenliğini yaptı. Akın Günlük ve Hakimiyet gazetelerinde“DİVİTSANAT” adında bir kültür, sanat eki hazırladı. Mahallî radyovetelevizyonlarda programlar yaptı. 1982’de KASD (Kayseri SanatçılarDerneği) Hikâye  Teşvik, 1984 Kayseri Olay Gazetesihikâye, 1987 Kayseri Gazeteciler Cemiyeti röportaj, 1991 BasınYayınGenel Müdürlüğü röportaj, 1992 ve 2004 Kayseri Akın Günlük Gazetesi veBerceste Dergisi Türk Edebiyatına Hizmet 2006 TürkiyeYazarlar BirliğiKayseri Şubesi Hikâye Ödüllerini aldı. 1970 yılından beri Hisar, Eğitimve Kültür, Bilim ve Düşünce, Doğuş, Küçük Dergi, Kültür ve Sanat,Erciyes, Kültür Dünyası, Tepe, Konevî, Somuncu Baba, Altınoluk,Berceste, Yağmur, Dergâh ve Türk Edebiyatı gibi birçok edebiyatdergisinde şiir ve hikâyeleri yayınlandı.

            Hâlen“BERCESTE”kültür sanat ve edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktaolan yazar, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) veİLESAM (Türkiye İlim veEdebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesidir.  Bir kamu kuruluşundan emekli olan Ü.F.Sorgunlu evli ve dört çocuk babasıdır.
            YapıKredi Yayınları arasında çıkan Tanzimat’tan Bugüne EdebiyatçılarAnsiklopedisinde, İhsan Işık’ın Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi’nde,Abdullah Satoğlu’nun Kayseri Ansiklopedisinde,  Ahmet Sıvacı’nın Kayseri Güldestesi’nde ve  Muhsinİlyas Subaşı’nın Ağırnaslı Sinan adlı antolojisinde biyografisine veeserlerine yer verildi. Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat FakültesiTürk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğr. Gör. Bekir Oğuzbaşaran’ındanışmanlığında, Bekir Yeşilyaprak tarafından hayatı, edebî kişiliğive  hikâyeleri üzerine bir bitirme tezi hazırlanmıştır (70 sayfa,Kayseri2002).
ESERLERİ :
1-)  ACILAR NEREDE BAŞLAR (Hikâye, Ocak Yayınları, 104 Sayfa, 1983)
2 -) YAĞMUR YAĞMIYORDU (Hikâye, Se-Da Yayınları, 80 sayfa, 1987)
3- )  EYLÜL VURGUNU (Hikâye, Geçit Yayınları, 112 sayfa, 1997)
4- ) GÜLÜN MÜJDESİ (Hikâye, Kaynak Yayınları,104 sayfa, 2005)
5.) HİKAYEDEN TAŞAN SÖZLER (Ocak, 2010)

Yorumlar