Ahmet Sıvacı'nın Kayseri'de Meslekler ve Ustalar kitabının tanıtımı yapıldı


Türk Edebiyatı Dergisi yazarlarından Kayserili Ahmet Sıvacı’nın, Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından yayımlanan “Kayseri’de Meslekler ve Ustalar” kitabının tanıtımı yapıldı.
KTO Toplantı Salonu’nda düzenenlenen programa, KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, yönetim kurulu üyeleri, kitabın yazarı Ahmet Sıvacı ile esnaf ve sanatkarlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Hasan Ali Kilci, Kayseri’de esnafların ve zanaatların korunması gerektiğinden bahsederek, bunun için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Zanaatların unutulmaması ve yaşatılması gerektiğini belirten Kilci,Kayseri’de var olan zanaatların ve bunların ustalarının tanıtımını sağlayarak, tekrar hatırlattığı için Ahmet Sıvacı’ya teşekkür etti.
Ardından konuşma yapan Ahmet Sıvacı ise, kitabın yayımlanmasına katkı sağlayan KTO’ya ve Başkan Kilci’yi teşekkürlerini sunarak, kitabın yayım sürecinden bahsetti. Sıvacı, hangi esnafa giderse gitsin elindeki fotoğraf makinasından dolayı hep reddedildiğini ancak KTO Başkanı Kilci’nin adını söylediğinde bütün esnafın kapılarını sonuna kadar açtığını söyledi. Sıvacı, Kayseri’deki sanatkarlar, zanaatçılar ve bunların ustalarının unutulmaması ve bu zanaatların yaşatılması için böyle bir kitap hazırladığını kaydetti.

Ahmet Svacının kaleme aldığı toplam 559 sayfalık “Kayseri’de Meslekler ve Ustalar” kitabı, Kayseri’de bulunan el zanaatları ve ustaları ile tarihsel sürecinden bahsediyor. Kitap, Kayseri Ticaret Odası yayınlarıyla basıldı.

Yorumlar