Ozan Sezini'yi (Ali Baş) kaybettik, bütün sanat dünyasının başı sağ olsun

Ozan Sezini (Ali BAŞ 1960 -2011)

KAYSERİ HALK OZANLARI DERNEĞİ BAŞKANI-ŞAİR ALİ BAŞ (OZAN SEZİNİ) VEFAT ETTİ, CENAZESİ 1 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA GÜNÜ; İKİNDİ NAMAZINA MÜTEAKİP KAYSERİ MERKEZİ'NDE BULUNAN ''HUNAT CAMİİ'NDEN KALDIRILACAKTIR, BÜTÜN KÜLTÜR VE SANAT CAMİASINA DUYURULUR.


1960 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi, Panlı Köyü’nde doğdu. Daha sonra Kayseri’ye yerleşti. Ali Baş: Aşıklar Derneği, Halk Şairleri Kültür Derneği, Aşıklar Evi, Kültür Evi, Kültür Ocağı Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Aydınlar Ocağı gibi dernek ve kuruluşlarda kurucu üye, yönetim  kurulu üyesi; veya daimi üyeleri arasında yer aldı.

Çeşitli dernek, kuruluş ve vakıflarda bizzat görev üstlenmiş, buralarda uzun yıllar çalışmıştır. Halk Aşıklar Derneği, Kültür Ocağı, Türk Ocağı, Ülkü Ocağı gibi derneklerin ise sürekli üyesidir. 

İlk okul sıralarında  şiir yazmaya başladı. Aşık tarzında yazdığı şiirlerinde modern şiirin özelliklerini kullanarak halk tarzında yazdığı şiirlerini zamanımız şiiri ile  birleştirmeyi başarmıştır. Uslûp özelliği bakımından şiirleri ağır, oturaklı ve kendine has bir özellikleriyle diğer çağdaşlarından ayrılır. Onun şiirini okuyanlar bu şiirlerinin zamana mührünü vuran ve geleceğe uzun yıllar kaynaklık edecek edebî eser yolunda olduğunu sezebilir.  

Halk Şairleri Kültür Derneği, Gürpınar, Birliğe Çağrı, Küçük Dergi, Berceste, Çemen, Diriliş, Kültür Ocağı, Erciyes Dergisi, Hisar, Gürpınar, Türk Edebiyatı, Hoca Ahmet Yesevî Dergisi, Kızılay, Yeşilay Dergileri, Türkav, Geçit Dergisi, Laçin Dergisi, Kayseri Hakimiyet Gazetesi, Anadolu Haber Gazetesi, Kayseri Anadolu Gazetesi, , Kayseri Haber Bülteni, Erciyes Kurultayı, …vb dergi ve kültür eserlerinde yazıları ve şiirleri yayınlandı.

                    

Yorumlar