Hüseyin Cömert’ten nefis bir kaynak eser daha: “Gesi Vadisi”

Bugüne kadar “Kayseri’de İlk Nüfus Sayımı 1831”, “Tavlusun”, “19. Yüzyılda Kayseri”, “Koramaz Vadisi” ve “Türkçü Gazeteci Yunus Bekir” gibi araştırma ve incelemeye dayalı birçok kitaba imza atan Hüseyin Cömert’ten nefis bir araştırma kitabı daha geldi. Adı Gesi Vadisi. 560 sayfalık bu devasa kitapta “Kayseri Kayserisi” olarak adlandırılan Gesi, Efkere, Darsiyak, Nize, Balagesi, Mancusun bölgesi Gesi Vadisi olarak adlandırılıyor ve bölge hakkında birçok tarihi bilgi ve belge ortaya konuyor.
Gesi Vakfının kültür hizmeti olarak yayınladığı bu eser, aslında daha önce yayınlanan Koramaz Vadisi isimli eseri tamamlamış oluyor. Yazar, daha önce yayınladığı Koramaz Vadisi isimli kitapta Büyük Bürüngüz, Üskübü (İsgobi), Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Dimitre, Vekse ve Ispıdın köylerini anlatmıştı. Yazarın Takdim yazısından öğreniyoruz ki bir sonraki kitap da Derevenk Vadisi adını taşıyacakmış. Bu kitapta ise yazar, Germir, Derevenk, Tavlusun, Zincidere ve Talas’ı anlatacakmış. Bu eseri de sabırsızlıkla bekliyoruz.
Kayseri’ye ölümsüz eserleriyle büyük hizmette bulunan Hüseyin Cömert Hocamızı canı gönülden kutluyoruz ve yeni çalışmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumlar