KAYSERİ’DE MESNEVİ OKUMALARI VE ŞERHİ

 “Denizdeki canavarı görüp de şaşma,/ içindeki deniz olan canavarı gör de şaş”

Son zamanlarda birçok ilde kurum ya da kuruluşlar tarafından düzenlenen mesnevi okumalarının birisi de Kayseri’de devam ediyor.
Kayseri Seyyid Burhanettin Hazretleri Derneği Tarafından Düzenlenen Tasavvuf Metinleri Okumaları bu yıl yine  Mevlana ve ölümsüz eseri “Mesnevi okumaları ve Şerhi” ile devam ediyor.
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tasavvuf Bölümü Başkanı Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, konuşmacı olarak katıldığı programda, Mesneviden seçtiği hikâyeleri dinleyicilere aktaran Küçük, Mesnevide herkesin kendisiyle ilgili bir şey bulabileceğini söylüyor. Şeriat ve tarikatın, özünü Mesneviden aldığını vurgulayan Küçük, Mevlana, Mesnevisinin üslubunu Kur'andan aldığını ifade ediyor. Ona göre Mesneviden, eğitimlisi de eğitimsizi de bir şeyler alır…
Tasavvuf metinleri okumalarının 3. Yılında,  Seyyid Burhanettin Hazretleri Dernek binası yerine artık bir yıl boyunca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yoğunburç Kültür Evi’nde Cumartesi günleri saat: 15.00 yapılacak olan “Mesnevi Okumaları ve Şerhi” ile daha geniş topluluklara ulaşmak hedeflenmektedir. Dernek, bu büyük mutasavvıfın düşüncelerini günümüz insanına taşımayı hedeflemektedir. 

Yorumlar