Kayseri’nin Evliya Çelebisi S.Burhanettin AKBAŞ Kayseri kitabı yazdı

Avrasya Yazarlar Birliği tarafından 2011 yılında Kayseri’nin Evliya Çelebisi seçilen Seyit Burhanettin AKBAŞ’ın “Evliya Çelebi’nin İzinde Kayseri” isimli kitabı çıktı.
Eğitimci, Araştırmacı- Yazar S.Burhanettin AKBAŞ’ın 15. Kitabı olan bu eser; UNESCO, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Avrasya Yazarlar Birliği proje ortaklığı ile hayata geçirildi.
Araştırmacı- Yazar S.Burhanettin AKBAŞ “Evliya Çelebi’nin İzinde Kayseri” adlı kitabın hazırlanma sürecini şöyle anlattı: “Kitap en az on yıllık bir sürecin ürünüdür. Kitaplaşma süreci ise sekiz aylık bir zaman dilimini aldı. Evliya Çelebi’nin İzinde sürecinde 50 kitap seri olarak Bengü yayınlarından çıkmaktadır.
Benim kitabım bu elli kitaptan biri olmuştur. Kitabımın önyazısını Kültür ve Turizm Bakanımızı Ertuğrul Günay yazmıştır. Bundan da gurur duymaktayım. Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu, kitapların bir an evvel yayınlanması için büyük bir özveri göstermiştir. Ben Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza ve Avrasya Yazarlar Birliği Başkanımıza buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Evliya Çelebi’nin 17. Yüzyılda gezdiği coğrafyayı bugün elli yazar ayrı ayrı ele almıştır ki Evliya Çelebi’nin zamanında Seyahatname’yi yazarak kültürümüze ve medeniyetimize ne büyük bir hizmette bulunduğunu buradan da çıkarmak mümkündür” dedi. 

Yorumlar