Tebrikler Nihat Karakaya!


National Geographic Society'nin bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda Nihat Karakaya Erciyes Dağı fotoğrafıyla Türkiye 2.'si oldu. 
Foto muhabiri Ara Güler, Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, NTV Program Yapımcısı Oğuz Haksever ile NG Uluslararası Edisyonlar Fotoğraf ve Tasarım Editörü Darren Smith'ten oluşan ulusal yarışma jürisi, Türkiye ayağına katılan 1866 katılımcının 7 bin 804 fotoğrafını değerlendirdi. 
National Geographic Ocak ayı sayısında açıklanan sonuçlarda Doğa Kategorisinde Fotograf sanatçısı Nihat Karakaya, Erciyes Dağı fotoğrafıyla Türkiye ikincilisi oldu. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Öğretim Elemanı olarak görev yapan Nihat Karakaya ‘nın Türkiye ikincisi olan fotografına National Geographic ocak sayısında şu yorum yapıldı: 
"Erciyes Dağı’nın doruklarına doğru sıklaşan akkız otu kümeleri, bir kar fırtınasının ardından üzerlerinde kalkan oluşturan buzlar olduğu halde karla kaplı toprağa tutunuyor. Nihat Karakaya kendisine “Doğa” kategorisinde ikincilik kazandıran fotoğrafı 2800 metre yükseklikte çekmiş. Doğa - İkinci Nihat Karakaya, Kayseri, 2010." 

Karakaya ise, "Bu önemli yarışmada Erciyes Dağı Fotografı’nın ödül almasına çok sevindim. Erciyes dağının bir doğa harikası olduğunu, bir kez daha hatırlatmak istedim. Erciyes dağında her gün, her saat ve her dakika farklı yaşanır. Böylesine önemli bir değere sahibiz. Bu ödülü: Erciyes’imizin taşına, toprağına, çiçeğine, böceğine, gelengisine ve yılkı atlarına saygı gösteren Erciyes dostlarına armağan ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar