Erciyes Dergisi 35 yaşında...


ANADOLU'NUN KÜLTÜR VE SANAT YAŞAMINA ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNAN, ÜNİVERSİTELER TARAFINDAN BİLİMSEL YAYIN OLARAK DA KABUL EDİLEN ERCİYES DERGİSİ, 35'İNCİ YAŞINI KUTLUYOR
Anadolu'nun kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan, üniversiteler tarafından bilimsel yayın olarak da kabul edilen Erciyes Dergisi, 35'nci yaşını kutluyor. 
Erciyes Dergisi Genel Yayın Müdürü Alim Gerçel, yaptığı açıklamada, derginin başkanı olduğu Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin çatısı altında yayın hayatına başladığını söyledi.
Uzun ve yorucu bir sürecin ardından bugünlere ulaştıklarını ifade eden Gerçel, şunları kaydetti: 

''1980 yılında dernekler kapatılmaya başlanınca, dergiyi yayın hayatına devam edebilmesi için avukat Nevzat Türkten'e devrettim. Her türlü maddi ve manevi zorluğa rağmen her ay düzenli olarak yayınlandı ve bugün 410. sayıya ulaştı. Türkiye'nin en uzun soluklu dergilerinden biriyiz. 


Bugüne dek yurt içinden ve yurt dışından bin 500'ün üzerinde şair, yazar ve araştırmacının şiir ve makaleleri yayınlandı. 60'ı aşkın ödül aldık. En önemli özelliğimiz de hakemli bir dergi olmamız. Hakem heyetimizde Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesinden çok değerli öğretim üyeleri yer alıyor. Bu nedenle dergimiz bütün üniversitelerce de bilimsel yayın olarak kabul edildi.''
Gerçel, Erciyes Dergisi'nin Türkiye'de bibliyografyası yayınlanan 3 dergiden biri olduğuna dikkati çekerek, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Berat Alptekin'in hazırladığı, derginin 26 yılını kapsayan bibliyografyasının, Kayseri İl Özel Müdürlüğünün desteğiyle yayınlandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar