Okur ve Yazar Okulunun bu haftaki konuğu S. Burhanettin AKBAŞ’tı

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin Okur ve Yazar Okulunun bu haftaki konuğu, şair, yazar, gazeteci, öğretmen, araştırmacı gibi pek çok nitelikli sıfatı üzerinde barındıran S. Burhanettin AKBAŞ’tı. Burhanettin AKBAŞ’ın konuşmasından önce edebiyat öğretmeni Mustafa URHAN hikâyecilik hakkında dinleyicilere bir konuşma yaptı. Hikâyeciliğin pek çok alanına değinen ve örnekler veren Mustafa URHAN, dinleyicileri hikayeciliğin değişik alanlarında zevkli bir gezintiye çıkardı. Halk hikayeleri, Dede korkut hikayeleri, masallar ve batı hikaye tarzları hakkında kısa açıklamalar yapan konuşmacı, dinleyicilerin damağına bir daha rastlayamayacakları bir tat bıraktı.
Dersin ikici bölümünde Kayseri’nin Evliya Çelebi’si seçilen S. Burhanettin AKBAŞ, özellikle değişen Kayseri portresi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Evliya Çelebi’den günümüze değişen Kayseri’yi anlatan yazar, konuyla ilgili ilginç anekdotlarda bulundu. Dinleyicilere yazma serüveninden de bahseden yazar, iyi bir yazar olmak için öncelikle iyi bir okuyucu olmanın zorunluluğunu vurgulayarak, kendi yazım sürecinden değişik örnekler vererek, katılımcıların yazma konusundaki sevdalarını kamçıladı.

Son bölümde dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan yazar, çalışmalarında karşılaşmış olduğu sorunlardan ve bunlarla başa çıkma yollarından ve tecrübelerinden bahsetti.

Yorumlar