Nevşehir Üniversitesi Kuruluşunun 5. Yılını aşık ve şairlerle kutladı


Nevşehir Üniversitesi Kuruluşunun 5. Yılını aşık ve şairlerle kutladı.
Nevşehir Üniversitesi 5. Kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Uluslararası Aşıklar Şölenine ev sahipliği yaptı. Rektör Filiz Kılıç Hanımefendi program öncesi aşık ve şairleri makamında kabul ederek onlara yöreye has üzüm suyu ikram etti.
Rektör konuşmasında: ulusal değerlerle birlikte Kapadokya bölgesinin doğal ve kültürel değerlerine sahip çıkarak ulusal ve uluslararası alandaki kimliğine değer katmak,  nitelikli kadrosu ile çağdaş, yenilikçi, rekabetçi, topluma hizmet etme bilinç ve sorumluluğuna sahip bireyler yetiştirmek, evrensel ölçütlere göre bilimsel bilgi üretmek, bilgiyi etkin bir biçimde yaymak ve insanlık yararına kullanmak için kurulan Nevşehir Üniversitesi’nin amacının dünyanın kültürel ve doğal miraslarından biri olan Kapadokya Bölgesinde eğitim, araştırma ve entelektüel liderliğiyle turizm, ekonomi, sanat ve teknoloji alanlarında topluma hizmet sunarak yerelden kopmadan evrensel değerlere katkıda bulunan öncü bir üniversite olmak, olduğunu belirtti.
Uluslararası Aşıklar Şöleni’ne Aşık Erol Şahiner, Aşık Temel Turabi, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Adem Aydıner, Ozan İnci, Ayşe Paslanmaz, Mustafa Firengiz, Selami Yağar ve Sergül Vural katıldı. Programda bahar güzelliğinde nağmeler ve sözler yankılanırken şehitlerimiz anıldı, kutlu doğum haftası da unutulmadı.

Yorumlar