On Üçüncü Gün – Selim TUNÇBİLEK… çıktı…


1980 darbesinden yola çıkılarak insanlığın zulüm karşısındaki tutumuna yönelik eleştirel şiirler… Tarz olarak farklı şiirler… alışılmışın dışındalık… Kitabın kapağından son sayfasına kadar her şey çok farklı…Ülkemin alınyazısı benim alınyazım diyen şair; “Söz yaşanmamışsa söylenmemiştir” diyor. Sen, şiir yazarmışsın suçlamalarına; evet bütün doğulular gibi, şiir yazarım, türkü söylerim, bir yetim görsem dayanamam, ağlarım diyerek içten bir sesle Anadolu toprağından cevap veriyor. Adeta onun dili ve yüreği oluyor.
Seçeneklerin dışında konuşmanın yasak olduğu bir devirden yola çıkarak insanlığın yaşadığı, yaşayacağı zulümleri nerede olursa olsun “zulüm her yerde zulümdür” diye haykıran yürekli, duyarlı bir sesin kendine özgü şiirlerinin adıdır:
“On Üçüncü Gün”
Dağlıca’da
Han tepede
Hangi tepede
Ekmeğime kan damlamaz ki
İhanet iki ucu keskin bıçak
Sımsıkı sarıldığım

Serime yastık yaptığım
Sırtıma döşek
Üstünde uyuyamadığım
Elif Lam Mim
Bismillahirrahmanirrahim
‘evlad-ı Fatihanık’
‘Bi hatayık’
‘Mehmedık’
Zulüm hep zulümdür
Zulüm ki; Her yerde zulümdür
On Üçüncü Gün
Selim TUNÇBİLEK
Üretici : Şiir Vakti Yayıncılık


Selim TUNÇBİLEK kimdir?
01.03.1962 tarihinde Yozgat’ta doğdu. 1970’li yıllarda yerleştikleri Kayseri’de yaşamaktadır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden 1985’te mezun oldu. İşçi olarak başladığı iş hayatını, çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda orta ve üst düzey yöneticilikler yaparak 2007’de emeklilikle tamamladı.
İlk şiirleri Kültür ve Sanat dergisinde 1982 yılında yayınlandı. O günden bu yana aralıksız yazdı. Şiir Vakti ve Öncü Edebiyat dergilerini çıkardı. Kitapevi.com, Şiir Vakti Yayınlarını kurdu. Şiir Vakti Yayınları ve Şiir Vakti Dergisinin yayın yönetmenidir. İkisi hayatta üç çocuk babasıdır.

Yorumlar