GÖZ AĞRISI MI YÜREK AĞRISI MI?


Dergi çıkarmak, emek ister, gayret ister, istikrar ister. TEMRİN AYLIK EDEBİYAT ve DÜŞÜNCE DERGİSİ yaz aylarında iki sayı birleştirilmiş olarak çıkıyor.
Temmuz-Ağustos 51-52. Sayısı da böyle çıktı.
Derginin bu sayısına “Gözağrısı”  isimli bir bölüm eklenmiş. Artık gözağrısı mı yürek ağrısı mı okuyanlar karar verecek.
Çıktığı günden beri yeniliklere açık bir dergi oldu Temrin.
Şiire ayırdığı sayfalarda Abdullah Eraslan, Ertuğrul Rast, Müesser Yeniay, Mehmet Narlı, Nergihan Yeşilyurt, Suat Atik, Tarık Hamza, Tevfik Hatipoğlu, Esma Koç’un duygularını görmek mümkün. Deneysel şiirleri ile Yusuf Bal hemen her sayıda yer alıyor. Bu sayıda hem göze hem yüreğe hitap eden “Gözkuşağı” isimli şiirini görüyoruz.
Genç kalemlere yer veren dergide usta kalemleri de okumak mümkün.
Öykü-inceleme-söyleşi bölümlerinde Onur Akbaş’tan “Bir Garip Ölmüş Diyeler”i, Cemal Kurnaz’dan “Döner döner bakarım”ı, Gülçin Pehlivan’dan “Hameş”i, Hatice Eğilmez Kaya’dan “Doğu Hüznü ve “aşka dönüş””ü, Sıddık Akbayır’dan “Gövdesi osmanî dalları cumhurî” Bir Fotoğrafçı”yı , Hatice Eğilmez Kaya’dan “Gülden Kalem: Canan Güngör Uçaroğlu”nu, Ebru Öztürk Tınaz’dan “Aşk”ın Bilgeliğine Işık Tutan Kitap”ı ,Şeniz Bayır’dan “Nuh, Mustafa Bilgücü/ Ölü Babalar Gezegeni”ni, Mükrime Dilekçi Zengin’den “Kuyuya Düşen Yusuflar”ı, Tahsin Yıldırım’dan da  “Ömer Seyfettin’in Tenkit Anlayışı”nı okuyabilirsiniz.
Derginin Seyr-i Fuad bölümünde Yasemin Altıntaş’ın hazırladığı “ Tatlı Rüyalar Marilyn”i;  Gözağrısı bölümünde Esma Koç’un hazırladığı  “Konuşmalar(4)”ı; Devran bölümnde ise  Nergihan Yeşilyurt imzasını görüyoruz.
60 sayfa olarak çıkan Temrin Aylık Edebiyat Ve Düşünce Dergisi bayilerde okuyucusunu bekliyor.

SERGÜL VURAL

Yorumlar