Berceste Dergisi Ocak 2013 sayısını Emir Kalkan'a ayırdı


Berceste Kültür Sanat Edebiyat dergisi Ocak sayısı “Bir Anadolu Hikâyesinin Portresi” Emir Kalkan özel sayı olarak çıkardı. 
44 sayfadan oluşan Berceste Kültür Sanat Edebiyat dergisi bu sayısını yazar Emir Kalkana ayırt etmiş. Son çıkan sayılarında yaşayan edebiyatçıların hayatını ve eserlerine yayınlayan Berceste okuyucuları yazarları daha iyi tanıması için röportaj yapmış. 
Tomarza / Toklar köyü doğumlu olan Emir Kalkan Türk Dünyası araştırması Türk Folklor araştırmaları Türk edebiyatı Erciyes dergisi başta olmak üzere çeşitli dergilerde yazılar yazdı. Ötügen Yayınevi tarafından yayınlanan Kanatsız Kuşlar, Hoşça Kal Şehir, Gül ayinleri, Ha Bu Diyar, Bu Taraf Anadolu, Kayıp Yüzler, Türk Düğünü, Afşar Ağıtları ve Kültür bakanlığı tarafından yayınlanan 20. YY Türk Halk Şairleri isimli kitapları bulunmakta. 
Berceste özel sayısına derginin genel yayın yönetmeni Vedat Ali Tok yazarın sanatı ve eserleri üzerine söyleşi yaparken Emir Kalkanı tanıyan yazarlar, Ahmet Turan Alkan Hakimiyet gazetesi yayın yönetmeni Mustafa Cengiz, Şükrü Efe, Prof. Dr. İsmail Görkem, Selin Hekimoğlu,  Prof. Dr. Nurullah Çetin, Burhanettin Akbaş, Prof. Dr. Nevzat Özkan, Serdar Kozan, Dursun Berkok, Yücel Bayar, İlhan Dağıstanlı, Zeki Bulduk, Tahir Maraşlı, Fariz Farzalı, Mehmet Ali Kalkanlı Cumalı Azak, Süleyman Aydın, Mustafa Miyasoğlu, Prof. Dr. Atabey Kılıç yazar ve kitapları hakkında görüşlerini bildirmişlerdir.                                                
Berceste dergisini bundan önceki sayısı ve bu sayısının yaşayan yazarlara ayırt emesi sevindiklerini söyleyen Edebiyatçılar, “İnsanlar yaşarken yaptığı güzel işleri dostları yazarı ve kitabının kaleme alması gerekir. Yazarların ölmeden kıymetini bilmek gerekir. Kültür Sanat dergisini Berceste yönetimini tebrik etmek lazım bu yolda iyi bir adam atmıştır bu sevindirici bir olaydır.” dediler.
Kaynak: http://kayserihakimiyet.com/index.php?news=5387

Yorumlar