Birlik Vakfı’ndaki “Yazı ve Editörlük Kursu” büyük ilgi görmeye devam ediyor


Yazı ve Editörlük Kursu Mezuniyet Töreni 

Artık yazmaya başlayacaklar
 
Ahmet Sarı (Sanatalemi.net)
 
Yazı yazma kursları başta İstanbul’da olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinde açılırken, özellikle İstanbul Çemberlitaş’ta hizmet veren Birlik Vakfı’ndaki “Yazı ve Editörlük Kursu” büyük ilgi görmeye devam ediyor. Kursun yeni dönemi, 17 Şubat’ta başlayacak ve Haziran’a kadar devam edecek. Öte yandan 14 Ekim 2012 tarihinde başlayan ve sona eren kursa devam eden öğrencilere bu hafta sonunda başarı belgeleri veriliyor.
 
Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım’ın dört yıldan beri aralıksız devam eden kursuna devam edenler belgelerini alacaklar. Birlik Vakfı’nda 10 Şubat Pazar günü saat 16.00’da başlayacak olan törende, kursiyerlere başarı belgeleri verilecek. Törene, öğrencilerin yanı sıra yakınları, aileleri, Birlik Vakfı ve ESKADER yöneticileri de katılacak. Kendileriyle görüştüğümüz öğrenciler, kursun faydalı olduğuna inandıklarını belirterek şu açıklamayı yaptılar:
 
“Yazmaya ilgimiz vardı, ama bunu sağlıklı biçimde hayata geçiremiyorduk. Dört ay boyunca bu kursa geldik ve bir çok bilgiyle donandık. Edebiyatın ve gazeeciliğin yaklaşık 25 türünü işledik. Denemelerimizi, şiirlerimizi, hikâyelerimizi kısacası bütün edebî çalışmalarımızı hocamızla birlikte okuduk, değerlendirdik. Yazılarımızdaki hataları gördük. Zamanla o çekingenliğimiz ve heyecanımız sona erdi. Şimdi çok daha hazırlıklı, kendimizden emin bir şekilde yazı yazıyor, internet sitelerine ve edebiyat dergilerine gönderip yayımlatıyoruz. Yazı ve Editörlük Kursu’nu, yazmayı seven herkese tavsiye ediyoruz.” 
 
UZUN İNCE BİR YOLA ÇIKTILAR
Dört ay boyunca Yazı ve Editörük Kursu’na devam edip belge almaya hak kazanan kursiyerlerin isim ve soyadları şöyle: Cemile Aydın, Esma Tok, Nilüfer Çeken, Abdülkerim Yıldız, Evrim Bülbül, Neslihan Özer, Tuğba Çalışkan, Hüsamettin Piraz, Esra Kara, Ali Yasan, Faysal Baydilli, Rüken Özdemir, Bekir Tuncer, Canan Kapucu, Mustafa Pınar, Sultan Altıntaş, Zeynep Tan, Seda Eryılmaz, Sadi Karademir, Çiğdem Güzelhan Kılıç, Rümeysa İrem Sevindik, Aslı Karşıyaka, Ahmet Sarı.
 
YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Öte yandan, Yazı ve Editörlük Kursu’nun dört ay sürecek olan yeni dönemi de 17 Şubat 2013 tarihinde başlıyor. Pazar günleri saat 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan kursa kayıt yaptırmak mümkün. Konuyla ilgilenenler, Birlik Vakfı’nın Çemberlitaş’taki merkezine (Yeniçeriler Caddesi, No: 13) müracaat ederek veya 0 (212) 5164127-28 numaralı telefonları arayarak kayıt yaptırabilecek. Tanınmış yazarların eserlerinden örneklerin işlendiği kursta, öğrencilerin çalışmaları da değerlendiriliyor. Konuyla ilgili olarak, www.birlikvakfi.org.tr sitesini ziyaret ederek veyainfo@birlikvakfi.org.tr ile birlikvakfi@hotmail.com adreslerine yazarak bilgi almak mümkün. Derslere düzenli devam edenlere dönem sonunda sertifika veriliyor. Yazı ve Editörlük Kursu’nda, “Röportaj”, “Haber”, “Makale”, “Hikâye”, “Deneme”, “Roman”, “Araştırma”, “İnceleme”, “Şiir” ve “Hâtıra”nın yanı sıra pek çok edebiyat türü ayrı ayrı ele alınıyor. Edebî metinlerin tahlil edildiği kurs sırasında kitap, dergi, yayınevi ve internet sitesi editörlüğü konuları da geniş şekilde işleniyor.

Yorumlar