CÜZLER’İN ŞAİRİ ALTUNİZADE’DE


Şiirin Atlıları, Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nde bu kez ‘Cüzler’in, ‘Epitaf’ın, ‘Tütün Küfesi’nin, son olarak ‘Mansur Ahengi’nin şairi Mürsel Sönmez’i ağırlıyor. 

Özcan Ünlü ve Adem Turan’ın birlikte hazırlayıp sunduğu ‘Şiirin Atlıları/ Mürsel Sönmez’ şiir programı, 22 Şubat saat 20.00’de, “Çiçek açasım geldi gel/ Dağlardan ovalara akasım geldi” dizelerinin şairi Sönmez’i sevenleriyle buluşturacak.

Yaklaşık iki saat boyunca Mürsel Sönmez, şiir anlayışı, fikir ve edebiyat hayatında kendisine etkileyen isimler, edebiyatta katettiği yol ve birkaç arkadaşıyla birlikte çıkardığı uzun soluklu Bir Nokta dergisinin serüvenini anlatacak.

Mürsel Sönmez’in dostlarının da katılacağı programda, şair, en çok sevilen şiirlerinden örnekler okuyacak, katılımcıların kendisi ve şiiri hakkındaki sorularını da cevaplandıracak.

‘Bugünler geçecek/ Zamanı donduran zemheri/ Bahara bırakacak yerini’ dizelerinin de şairi olan derviş edalı Sönmez, ticaret ve edebiyat ile bazı mahfillerce ticarileştirilen edebiyatın ahlak sorununu da masaya yatıracak.

HABER BAĞLANTI:

Yorumlar