"Dil ve Edebiyat" dergisinden Şiir Yıllığı


Şiir Yıllığı 2012 Dil ve Edebiyat dergisi ile birlikte satış noktalarında.
Dil ve Edebiyat dergisi, hazırladığı “Dil ve Edebiyat Şiir Yıllığı 2012”yi Şubat sayısıyla birlikte okurlarına armağan ediyor. Doğumunun 80. yılı anısına üstad Sezai Karakoç’a adanan yıllıkta, Şair Hilmi Yavuz ile yapılan kapsamlı bir söyleşi de yer alıyor.
Dil ve Edebiyat kısa vadeli, ucuz işlerin peşinde değil; önüne büyük hedefler koymuş bir dergi… Genel Yayın Yönetmenliğini Üzeyir İlbak’ın yaptığı Dil ve Edebiyat dergisi, Şubat ayında 50. sayısıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Bir edebiyat dergisi için 50. sayı, daha yolun başı sayılsa da geçmiş sayılarında bu hedeflerinden bir kısmını layıkıyla yerine getirdiği görülüyor. Şubat sayısı ise derginin nitelik bakımından geldiği noktayı gösterdiği gibi, ciddi bir kadroyla yoluna devam ettiğinin görülmesi açısından da önemli.
Büyük Doğu, Diriliş ve Mavera dergilerinin fikri ekseninde yayın yaptığını edebiyat çevrelerine yüksek sesle duyuran Dil ve Edebiyat dergisi; edebiyatımıza, dilimize, kültürümüze katkıda bulunmak, geçmişteki ve günümüzdeki yanlışlıkları düzeltmek, geleceğimizi inşa edecek gençlerin yetişmesine katkı vermek amacını da güdüyor.
Zafer Acar’ın hazırladığı “Dil ve Edebiyat Şiir Yıllığı 2012”, derginin Şubat sayısıyla birlikte okura armağan edilecek. 2012’nin dergilerinde yayımlanan en iyi şiirleri, öne çıkan veya vasat onlarca şiir kitabı üzerine eleştiri yazılarını, şair ve eleştirmenlerin şiirimize içten bakışlarını merak edenler hepsini bu yıllıkta bulacak. Yıllık, doğumunun 80. yılı anısına üstad Sezai Karakoç’a adandı. Hilmi Yavuz ile yapılan kapsamlı söyleşi ise yıllığın sürprizi.
Dil ve Edebiyat dergisi, 2012 yılında edebiyat dergilerinde yayımlanan şiirlerden yapılan derleme ile bir şiir yıllığı hazırladı. “Şiir Yıllığı 2012″ ismiyle yayımlanan eser, Zafer Acar tarafından hazırlandı. Şiir yıllığı, Dil ve Edebiyat dergisinin ŞUBAT 2013 50. sayısı ile birlikte satış noktalarında… Yıllık, doğumunun 80’inci yılı anısına, düşünce hayatımızın önemli ismi, Yeniden Diriliş fikrinin mimarı, şair, üstad ve “ağabey” kuşağının “ağabeyi” Sezai Karakoç’a ithaf edildi. 

Yorumlar