Osmanlının Rüzgârıyla kitabı çıktı


Araştırmacı-yazar İsmail Sarıkaya'nın "Osmanlı'nın Rüzgârıyla" isimli kitabı çıktı. Yazarımızı tebrik ederiz. Hayırlı olsun.
İsmail Sarıkaya'nın uzun çalışmalardan sonra yayınlanan kitabı "Osmanlı'nın Rüzgârıyla" okuruyla buluştu. Genellikle, Osmanlı medeniyet dünyasının ön planda anlatıldığı kitap üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde; Osmanlı'nın manevi temelleri anlatıldıktan sonra, Osmanlı'da ordu, yeniçeriler, donanma gibi kavramlar verilmiş, Osmanlı'da eğitim ve öğretim konusunda ayrıntılı bilgiler işlenmiştir. Yine birinci bölümde Osmanlı'da tasavvuf, vakıf ve hukuk sistemi de ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir.

  Kitabın ikinci bölümünde Osmanlı edebiyatı, Osmanlı Türkçesi, tekke ve halk edebiyatlerı örnekleri ile ele alınmış  Osmanlı'da musîki ve sanat ve Osmanlı'da kütüphâne konularıyla ikinci bölüm devam etmiştir.

  Kitabın üçüncü ve son bölümünde ise; Osmanlı'da hoşgörü ve Osmanlı insanının karakteristik özellikleri ve Osmanlı'da hilafet konuları incelenmiş; kitap meşhur Lâle devri ile sonlandırılmıştır.

  Ayrıca kitapta yer alan "Okuma Molaları"  başlığı ile verilen yaşanmış  ve ibretlik olaylar bölümleri eseri daha bir okunur hale getirmiş, zenginlik katmıştır.

  İsmail Sarıkaya bu kitabın, Osmanlı hakkında yalan yanlış karalama kampanyalarına bir cevap niteliğinde olduğunu, ecdadın her alanda eşi benzeri olmayan hizmetler verdiğini ve her şeyin dizilerde anlatıldığı gibi olmadığını cevaplamak amacıyla yazıldığını belirtti. Kitap Alya Yayınları arasından çıktı. Satış noktalarının yanı sıra, NT mağazalarında da çok yakında satışa sunulacaktır. 

Yorumlar