Ümit Aktaş, edebiyat akşamlarında


Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından organize edilen ve Ümit Aktaş'ın 27 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 19.00'da katılımcı olacağı Edebiyat Akşamları Programı...
ÜMİT AKTAŞ, EDEBİYAT AKŞAMLARI’NDA…
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin Mahkeme Hamamı İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde düzenlediği Edebiyat Akşamları programının bu ayki oturumu 27 Şubat 2013, Çarşamba akşamı saat 19.00’da gerçekleştirilecek.
 
Şair ve yazar Cevat Akkanat’ın hazırlayıp sunduğu Edebiyat Akşamları’nın konuğu ise Ümit Aktaş olacak.  
 
Son yıllarda özellikle roman ve düşünce alanlarında yazdığı eserlerle dikkatleri çeken Ümit Aktaş, kendisine sorulacak sorular bağlamında akıl, aşk, estetik, modernizm, postmodernizm, özgürlük, devrim, anarşizm, insan, kâinat, cihad, şehadet, tevhid gibi farklı sosyolojik kavramlar ve İslâmî normlar başta olmak üzere, edebî eserlerindeki itibarî unsurlara dair açıklamalarda bulunacak.
 
Bütün bunlarla birlikte, Ümit Aktaş’ın kendi kimlik inşasına dair ipuçlarını ve ayrıca güncel sosyal meseleler hakkındaki duyuş ve düşünüşleri de Edebiyat Akşamları’nın dinleyicileriyle paylaşacağını söyleyebiliriz. Üstelik, programın takipçileri de soru sorma fırsatı bulacak…
 
 
ÜMİT AKTAŞ KİMDİR?
 
1955 yılında, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde doğdu. Orta öğrenimini Erzincan’da tamamladıktan sonra, İstanbul’da, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Üniversite yılları içerisinde şiir yazmaya başladı. Şiir ve denemeleri, çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı.
Eserleri Okur Kitaplığı tarafından yayımlanan ve Özgün İrade dergisinin yayın koordinatörlüğünü yapan Ümit Aktaş’ın yayınlanmış eserlerini şöyle sıralayabiliriz:
 
Düşünce ve deneme kitapları:
Toplumsal Hareketlerde Yöntem
Anarşizm
Osmanlı Çağı ve Sonrası
Okuma Serüveni
İslamî Hareket –Etik, Estetik, Politik–
İslamî Hareket ve Yöntem
İnsan ve İslam
Aklın Hakikati Aşkın Şiiri
Toplumsal Hareketler ve Devrimler
Edebiyat, İdeoloji ve Poetika
Bir Kriz Sürecinde Strateji Arayışları
 
Roman:
Yeşil Vadi
Rüya
Adem ve Musa ve Yol Arkadaşı
 
Şiir:
Cennetten Düşüş
         Şehri Terketmeden Önce 

Yorumlar