Faruk Kadri Timurtaş anılıyor


Faruk Kadri Timurtaş hatırlanıyor


Türkçe ile ilgili önemli eserleri bulunan Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş, vefatının 30. yılı münasebetiyle Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda yâd edilecek. Toplantıda, Timurtaş’ın asistanı olan Prof. Dr. Mustafa Özkan konuşacak.

Mustafa Demirci (Sanatalemi.net)
Türk dilinin unutulmayan âlimlerinden Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş, vefatının 30. yılı münasebetiyle Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda düzenlenen bir programla yâd edilecek. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi hocalarından olan ve Türkçeyle ilgili önemli eserleri bulunan Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş’ı asistanı Prof. Dr. Mustafa Özkan anlatacak. Çemberlitaş Köprülü Medresesi’nde gerçekleşecek olan program, 16 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak.
Faruk Kadri Timurtaş, 1925 yılında Kilis’te doğdu. Kabataş Lisesi’nde okudu. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Aynı bölümde doktora yaparak önce doçent, sonra profesör oldu. İnceleme ve araştırma yazıları İstanbul, Hisar, Türk Kültürü, Çağrı ve Kubbealtı Akademi Mecmuası dergilerinde yayınlandı. Uzun süre Tercüman gazetesine dil ve edebiyat hakkında yazılar yazdı. Eski edebiyatımızın bazı önemli eserlerini yeniden yayına hazırladı. Vefatından sonra bütün yazıları iki cilt halinde yayımlandı. Faruk Kadri Timurtaş, 5 Temmuz 1982 tarihinde vefat etti. Faruk Kadri Timurtaş’ın yayımlanmış eserleri arasında, Mehmet Akif ve Cemiyetimiz, Osmanlıca, Dil Davası ve Ziya Gökalp, Şeyhi Hayatı ve Eserleri, Şeyhi'nin Harnamesi, Yeni Osmanlıca Metinleri, Yunus Emre Divanı, Tarih içinde Türk Edebiyatı, Sanat Edebiyat Dünyasından ile Diller ve Türkçemiz de bulunuyor. 

Yorumlar