Kılıçaslan Liseleri 7. Geleneksel Şiir Günleri


Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri tarafından 7 yıldır düzenlenen Kılıçaslan Kültür Günleri'nde Kayseri'de yaşayan şairlerden 13'ü öğrencilerle buluştu.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi'nin desteğiyle organize edilen şiir dinletisi, Kılıçaslan Liseleri Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, "Kayseri'mizin bağrından çıkan veya hayatını burada devam ettiren şair ve yazarlarımızı misafir etmek bizler için büyük bir gururdur. Öğrencilerimiz şairlerimizi yakından tanıdıkça şiiri ve edebiyatı daha çok seveceklerdir." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan ise hem derneklerinin Kayseri'deki sanatsal faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi hem de Sezai Karakoç'tan 'Ey Sevgili' isimli şiiri okudu.

Kültür Günleri kapsamındaki şiir dinletisinde, kürsüye sırasıyla Ali Özkanlı, Bekir Oğuzbaşaran, Bekir Temur, Bilge Çakıcı, Kadir Karaman, İbrahim Şahin, Mustafa Çölkuşu, Seyit Burhanettin Akbaş, Şeyhmus Çiçek, Recep Çalkaner, Selim Tunçbilek ve Hüseyin Say gelerek sevilen şiirleriyle öğrencilere doyumsuz anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda Okul Müdürü Öngül şiir dinletisine katılan şairlere günün anısına plaket takdim etti.

Yorumlar