Mehmet Özhaseki: "Hunat Medresesi, kültür merkezi olacak"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu yıl yapılacak çalışma doğrultusunda Hunat Medresesi'nin Kültür Evi olarak hizmet vereceğini açıkladı. Özhaseki, “Medrese vakıflardan bize devir oldu. Orada gelip herkes buluşsun, yaz serinliğini orada alsınlar. Herkesin buluşma yeri, uğrak yeri, sohbet yeri olsun diye düşünüyoruz.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu yıl yapılacak çalışma doğrultusunda Hunat Medresesi'nin Kültür Evi olarak hizmet vereceğini açıkladı. Özhaseki, “Medrese vakıflardan bize devir oldu. Orada gelip herkes buluşsun, yaz serinliğini orada alsınlar. Herkesin buluşma yeri, uğrak yeri, sohbet yeri olsun diye düşünüyoruz.” dedi. 
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Kültür Sanat Edebiyat Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Yılın Belediye Başkanı' ödülünü aldı.
Kayseri Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin başta olmak üzere sivil toplum örgütü temsilcileri, yazarlar ve davetliler katıldı. Törende 'Yılın Belediye Başkanı' ödülüne layık görülen Başkan Özhaseki, ödülünü TYB Başkanı Ahmet İlhan'ın elinden aldı.
-"KEYİFLİ İŞLERİN ZAMANI GELDİ"

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, şehirlerin hayatının devletlerin hayatından daha eski olduğunu söyleyerek "Asıl olan şehir hayatıdır. İnsan o şehirde ya mutlu olur, ya mutsuz olur. Kültürler de şehirlerde gelişir. O yüzden şehir hayatını önemsemek lazım. Her iş burada başlıyor" dedi.

İnsanoğlunun ihtiyaç duyduğu her alandan yerel yöneticilerin sorumlu olduklarını ifade eden Başkan Özhaseki, "İlk günlerde şehrin altyapısıyla hakikaten çok uğraştık. Sonra üst yapı ile ilgilendik. Şimdi işin en kıymetli, bana göre de en keyifli kısmı başladı. Bir taraftan şehri ayağa kaldıracak büyük projeler, bir taraftan da kültürümüze ait, bize ait bir takım değerlerin ortaya çıkarılacağı bir takım çalışmalar üzerine duruyoruz. Önümüzdeki günlerde hem bazı açılışlar hem de çeşitli temel atmalar olacak" şeklinde konuştu.

-"HUNAT MEDRESESİ KÜLTÜR EVİ OLACAK" 

Başkan Özhaseki, Kültür Yolu, Kayseri Mahallesi, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı gibi Büyükşehir Belediyesi'nin öncü ve örnek projeleri hakkında bilgiler vererek "Şimdi artık bize ait değerlerle ve evrensel değerlerle, kültürle, sanatla, estetikle, meşru olan eğlence türlerinden ne varsa şehrimize ilave etmeye çalışıyoruz. Büyük bir gayretin içerisindeyiz. Bir taraftan da kültür sanat etkinlikleri ile uğraşıyoruz. Erciyes Şiir Günleri, tiyatro festivalleri düzenliyoruz. Yazarlarımızı, sanatçılarımızı şehrimize getiriyoruz. Yeni bir salon daha açtık. Oranın açılışı vesilesiyle de 6 etkinlik düzenledik. 6 ayrı dalda sanatçılar geldi. Etkinliklerimize halkımızın ilgisi de bir hayli yoğun oldu. Bu etkinliklerde gördük ki Kayseri, kültür sanata iyice istekli. İnşallah bu konuda biz elimizden geleni bundan sonrada yapmaya devam ederiz. Bize düşen ne varsa elimizden geleni yapmaya gayret edeceğimize söz veriyorum. Bu sene Hunat Medresesi'nin içini de kültür evi olarak açmayı planladık. Vakıflardan bize devir oldu. Orada gelip herkes buluşsunlar, yaz serinliğini orada alsınlar. Herkesin buluşma yeri, uğrak yeri, sohbet yeri olsun diye düşünüyoruz. İnşallah böyle bir etkinliği bu sene orada başlatıyoruz. Bunu da haber vermiş olayım" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar