Melikgazi Belediyesi "Göç" konulu hikaye yarışması

Melikgazi Belediyesi Hikâye Yarışması Katılım Şartları:
KONUSU: GÖÇ
1.Balkanlardan göç (100.yıl) 2.Almanya’ya işçi göçü (50: yıl) 3.Terör dolayısıyla göç
4.Kan davası nedeniyle göç 5.Tayin sebebiyle göç 6.Kiracı göçü
AMACI:GENEL:1.Okumayı ve yazmayı teşvik etmek 2.Yetenekleri ortaya çıkarmak
ÖZEL:1.Tarihi gerçekleri hatırlamak 2.Sosyal ve psikolojik problemlere dikkat çekmek
1.Yarışma ulusal düzeyde yapılacaktır.
2.Yarışmaya katılamayacaklar: TYB Kayseri il yönetim Kurulu üyeleri ve jüri üyeleri yarışmaya katılamazlar.
3.Yarışmaya katılma şartları:
a. Yarışmaya katılacak hikâyelerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış, başka bir yarışmaya katılmamış olması
b. Hikâyelerin ‘’kısa hikâye’’ kapsamında olması
c. Hikâyelerin bilgisayarda Word ortamında (Times New Roman) 12 punto ile , en az 3 sayfa, en fazla 8 sayfa,1.5 aralıkla yazılmış olması
d. Adaylar yarışmaya en fazla iki hikâye ile katılabilecekler[İki hikâye ile katılanlar aynı rumuzu kullanmak zorundadırlar]
e. Yarışmacılar hikâyelerinde açık isimlerini değil rumuz kullanacaklar
f. Her hikâye beş nüsha olarak düzenlenecek, ya Ayrıca CD’ye kayıt edilerek,ya da tybkayseri@gmail.com adresine mail yolu ile gönderilecektir.
4.Teslim şekli: Yarışmacılar; ad, soyadı, özgeçmişi ve tebligat için açık adresi, mail adresi, telefonu, hikâye adı ve yarışmacı “Rumuzu” yazılı bir metin ile üzerinde yalnızca hikâye adı ve yarışmacı ”Rumuzu” yazılı olan hikâye metnini ve hazırlanmış CD’yi bir zarfın içine koyarak, 28 Haziran 2013 tarihine kadar Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi adresine teslim edeceklerdir. Posta yolu ile gönderecek yarışmacıların bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerilir.
5.Değerlendirme: Üçüncü maddede belirtilen usule göre teslim edilmiş hikâye metinleri ile yarışmacı bilgilerini içeren metin ayrılarak hikâye metinleri 3 Temmuz 2013 tarihine kadar seçici kurul üyelerine ayrı ayrı teslim edilecektir. Seçici kurul üyeleri, kendilerine gönderilen hikâyeleri değerlendirerek sonuç raporunu en geç 29 Ağustos 2013 tarihine kadar Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesine teslim edeceklerdir. Sonuçların ilanı ve dereceye girecek eser sahiplerine ödüllerin verilmesi, 23 Eylül 2013 günü düzenlenecek bir salon toplantısı ile yapılacaktır.
6.Yarışmaya katılan hikâyelerin yayın hakkı Melikgazi Belediyesi ve TYB Kayseri Şubesi’ne ait olup, yayımlanan hikâyelere ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar. 
7.Ödüller:Birinciye dizüstü bilgisayar ,İkinciye netbooke, Üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir.
TYB KAYSERİ ŞUBESİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ

Yorumlar

  1. Böyle ödül mü olur? Emek vermeye değmez.Trilyonlarla oynayan belediyeye bu ödüller yakışmamış.

    YanıtlaSil
  2. Hikaye yazıyorsan sanat yapıyorsan ödüle bakmayacaksın.Eğer hikayeyi ödül için yazıyorsan senin yaptığın sanat değil ticaret olur. Bak Mehmet Akife de örnek al biraz !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder