Muhterem Yüceyılmaz’ın sohbeti “Okumaya Dâir”


Yüceyılmaz’ın sohbeti “Okumaya Dâir”

Hikâyeci ve romancı Muhterem Yüceyılmaz, Ağaç Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Fatih Sohbetleri”nde “Okumaya dâir” konuşacak.

Mustafa Demirci (Sanatalemi.net)

Uzun zamandan beri okuyucularıyla bir araya gelmeyen hikâyeci ve romancı Muhterem Yüceyılmaz, ESKADER’in Ağaç Kültür Merkezi ile birlikte başlattığı “Fatih Sohbetleri”nin konuğu oluyor. Toplantı, Fatih’teki Ağaç Kültür Merkezi’nde 16 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak. Yüceyılmaz, konuşması sırasında okuma kültürü ve okuma sevgisi hakkındaki düşüncelerini dinleyicilerle paylaşacak. Toplantı, Fevzi Paşa Caddesi, Şehit Kubilay Sokak No. 6 (Postahane yanı) Fatih adresinde gerçekleşecek. Cumartesi günleri Erol Mermer’in yönetiminde gerçekleşen “Fatih Sohbetleri” hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 (212) 6218331 ve 631 84 52 numaralı telefonları aramaları veya www.sanatalemi.net sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor.
         Yazar Muhterem Yüceyılmaz 1953 yılında Kars’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümüne dört yıl devam etti. 1976 yılında evlenen yazarın Ali Arda ve Ahmet Tuna adında iki oğlu var. Ahmet Kabaklı’nın yönetimindeki Türk Edebiyatı dergisinin yazıişleri müdürlüğünü yapan Yüceyılmaz, Yüceyılmaz, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin kurucu üyeleri arasında bulunuyor.
Başlıca eserleri: Çeşmibülbül Mevsimi, Haliç Hikâyeleri, Uzak Dur Körfezimden, Kandil, Rüya Ressamı, Sultan ve Emirleri, Kırmızı Tramvay, Son Nefesten Önce, Mihrimah Sultan.

Yorumlar