Sâmiha Ayverdi’nin hâtıraları ve hayalleri


Mütefekkir yazar Sâmiha Ayverdi’nin talebelerinden Özcan Ergiydiren, “Bâbıâli Sohbetleri”nde, yakınında bulunduğu Sâmiha Ayverdi’nin hayatını, eserlerini, fikirlerini ve ideallerini anlatacak.
Mustafa Demirci (Sanatalemi.net)
Yüksek mimar ve yazar Özcan Ergiydiren Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin düzenlediği “Bâbıâli Sohbetleri”nde, yakınında bulunduğu mütefekkir yazar Sâmiha Ayverdi ile ilgili hâtıralarını anlatacak. Özcan Ergiydiren, Sâmiha Ayverdi’nin hayatından, ideallerinden, fikirlerinden ve eserlerinden kesitler sunarken görüp yaşadıklarını da dinleyicilerle paylaşacak. Ergiydiren, daha sonra dinleyicilerin konuyla ilgili sorularına da cevap verecek. Sohbet toplantısı, 21 Mart Perşembe akşamı Timaş Kitapkahve’de saat 18.00’de başlayacak. Alayköşkü Caddesi, Numara 5 Cağaloğlu adresinde gerçekleşecek olan toplantıya katılım serbest.
İlk gençlik yıllarından itibaren Sâmiha Ayverdi’nin çevresinde bulunan, yazarımızın eserlerini okuyan ve kendisinden istifade eden Özcan Ergiydiren, gençlik yıllarında Ayverdi ailesi çevresinde yaşadıklarını ve unutamadığı hâtıralarını anlatacak. Sâmiha Ayverdi’nin yanı sıra ağabeyi Ekrem Hakkı Ayverdi ile eşi İlhan Ayverdi’yi de yakından tanıma fırsatı bulan Ergiydiren, Kubbealtı çevresinde tanık olduğu çalışmaları ve hizmetleri dile getirecek.
1935 yılında Manisa’da doğan, ilk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra mimarî eğitimi alan Özcan Ergiydiren, yüksek mimar olarak bir çok esere imza attı. Ergiydiren’in yine hâtıralarından oluşan O ve Hayali Cihan Değer – Sâmiha Ayverdiden Hâtıralar isimli yayımlanmış iki eseri ile dergi ve gazetelerde neşredilmiş pek çok makalesi bulunuyor. Sâmiha Ayverdi’nin bütün eserleri ise kurucusu olduğu Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı bünyesindeki Kubbealtı Neşriyatı arasında okuyuculara sunuluyor.
Toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 212 5112323-5112324 numaralı telefon numaralarını aramaları gerekiyor.

Yorumlar