Yazarlar Erciyes Dağında buluşacaklar


Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan, Erciyes’te yapılacak olan Yazarlar Zirvesi ile 12 şubenin temsilcileri ve Kayserili yazarları buluşturacaklarını söyledi.
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’nde yeni yapılan olağan genel kurulu sonrası Başkan Ahmet İlhan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın karşısına çıkarak, kamuoyuna planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İlhan, hikaye yarışması, anma programları, şiir ve imza günleri gibi programlar düzenleyeceklerini bildirirken, Erciyes’te yapılacak olan Yazarlar Zirvesi ile 12 şubenin temsilcileri ve Kayserili yazarları buluşturacaklarını söyledi.
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’nin 27 Ocak 2013 tarihinde olağan kongresini yaptığını hatırlatan İlhan, geçen kısa sürede uygulamayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT ÖDÜLLERİ
İlhan, sanatçıların en büyük ödülünün alkış olduğunu belirterek, “Özellikle kültür,sanat ve edebiyat alanı öne çıkarılması ve ödüllendirilmesi gereken bir alandır. Bu alkışı, ödülü onlardan esirgememek gerekliydi. Bunu da ancak bizim yapmamız daha anlamlı olurdu. Geçen yıl içerisinde bir yönetmelik hazırlayarak çalışmalarımıza başladık. Seçici kurulumuzun işinin kolay olmadığını biliyorduk. Belirlenen 14 alan ile ilgili ellerinde çok fazla seçenek yoktu. Ödüller Kayseri ile sınırlıydı. 2012 yılında yapılanlarla sınırlıydı. Yönetmeliğimiz kültür, sanat ve edebiyat alanı şartını getirmişti.
Bütün titizliğimize rağmen,”nasıl karşılanacak” kaygısını taşıyarak listemizi iki gün önce bir basın bildirisi ile açıkladık. Bu arada gelen tepkileri de ölçmeye çalıştık. Gördük ki, açıkladığımız ödüller sürpriz sayılmadı. Genel olarak kabul gördü.
2013 çalışmalarına şimdiden başladık. Bunun için sizlerden ve kültür, sanat ve edebiyat adamlarımızdan yardım istiyoruz. Bu yıl içinde çıkan kitaplar ve yapılan çalışmalar bize iletilirse biz de seçici kurulumuza ulaştırabiliriz. Ayrıca her türlü eleştiri ve öneriye de açığız. Verdiğimiz ödüllerin mutlaka birer hikayesi var. Bunları ödül töreninde paylaşmak istiyoruz” dedi.
ERCİYES YAZARLAR ZİRVESİ
Türkiye Yazarlar Birliği’nin bu yıl 35. kuruluş yılını kutladığını anımsatan İlhan, “35.Yıl kutlama programı içinde 12 şubemizin temsilcileri ve Kayserili yazarlarla 30-31 mart tarihlerinde Büyükşehir Belediyemizle birlikte yazarlar zirvesi yapacağız. Program ve ayrıntıları daha sonra sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.
YAZARLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR, KAYSERİ KİTAP OKUYOR
İlhan, Kültür ve Turizm Bakanlığına sundukları bu proje ile 8 Kayserili, 8 İstanbul’dan yazarla öğrencileri buluşturmayı, yazarların kitaplarını öğrencilere dağıtarak okumalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten İlhan, “Bu çalışmayı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
HİKAYE YARIŞMASI
Melikgazi Belediyesi ile birlikte “göç” konulu hikaye yarışması düzenlediklerini de söyleyen Başkan İlhan, “Yarışma Kayseri veya öğrencilerle sınırlı olmayacaktır. Katılma şartları Melikgazi Belediyesi internet sitesinden öğrenilebileceği gibi, okullarımıza da ulaştırılacaktır” diye konuştu.
OKUR VE YAZAR OKULU
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkan Ahmet İlhan diğer çalışmalarından birisinin de Okur ve Yazar Okulu olduğunu belirterek, “Geçen yıllarda gerçekleştirdiğimiz, verimli sonuçlar aldığımız okur ve yazar okulu çalışmamız bu yıl da devam edecektir” dedi.
ANMA PROGRAMLARI
İlhan, başta, Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere yıl içerisinde yaşayan veya ebediye intikal etmiş yazarlarla ilgili anma programları gerçekleştireceklerini de söyledi.
İMZA GÜNLERİ
Öte yandan İlhan, konuşmasında yıl içerisinde, yeni kitapları çıkan yazarlarımızdan isteyen için imza günleri düzenleyeceklerine de yer verdi.
SÖYLEŞİ VE KONFERANSLAR
İlhan, Dünya Kadınlar Günü, İstiklal Marşının Kabulü, Çanakkale zaferinin yıl dönümü gibi günlerde derneğin üyesi yazarların söyleşi ve konferanslara konuşmacı olarak katılacaklarını söyledi.
ŞİİR GÜNLERİ
İlhan, “Derneğimiz öncülüğünce düzenlenecek şiir günleri programları ile şairlerimizi bir araya getireceğiz” dedi.
ANMA PROGRAMI
İlhan, “Melikgazi ve Kocasinan Belediyesi’ne başvurarak ebediyete intikal etmiş Kayserili yazarlarımızın isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesi dilekçemizi belediyelere intikal ettirdik. Sonuçlarını takip edeceğiz. Sonuçlandığında sizlerle paylaşacağız” dedi.
İlhan konuşmasına çalışmaların destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Büyükşehir Belediyesi’ne, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve basın mensuplarına teşekkür ederek son verdi.

Yorumlar