KAYSERİ’DE YILIN YAZARI SERGÜL VURAL


KAYSERİ’DE YILIN YAZARI SERGÜL VURAL


Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi tarafından organize edilen ''5.Kristal Erciyes'' ödülleri, Melikhazi Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Geleneksel hale gelen “Kristal Erciyes Ödül Töreni”ni, her yıl olduğu gibi bu yıl da 9. sınıf öğrencileri düzenlediler. Yılın yazarı, yılın akademisyeni, yılın sporcusu, yılın çevrecisi gibi kategorilerin haricinde vefa ve onur ödülleri de verilen ödül töreninde Rehber öğretmen Havva Ateş'e gençlere önderlik etti.
       Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Medya Takip Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen “V. Kristal Erciyes” ödülleri çerçevesinde 12 ayrı dalda birincilik elde edenlere ödülleri verildi. Kayseri’de 2012 Yılın Yazarı kategorisinde Ali Özkanlı, Selim Tunçbilek ve Sergül Vural öğrencilere aday olarak gösterildi  ve Medya Takip Merkezi öğrencileri Sergül Vural’ı Siyah Elmas (Hz. Bilâl) romanından dolayı Yılın Yazarı olarak seçtiler. Sergül Vural “Aldığım en kıymetli ödüldü. Her zaman, önemli olan gönüllere imza atmaktır, derdim. Atmışız elhamdülillah..” dedi.
Programın Onur Ödülü Nazan Bekiroğlu’na verildi.

SERGÜL VURAL KİMDİR?
1964’te Kayseri’de doğdu. İlköğrenimini Bilecik’te, liseyi Erzincan’da bitirdi.
1995 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi lisans bölümünden mezun oldu.
1997-2008 yılında özel bir araştırma şirketinin Kayseri temsilciliğini yürüttü.
Katıldığı birçok şiir yarışmasında ödüller aldı.
Şiir ve denemeleri Akpınar, Bayatî, Berceste, Bizim Ece, Çemen, Dikili Ekin, Erciyes, Fidayda, Gonca, Güllük, Gün Doğumu Kültür-Sanat, Güncel Sanat, İdakörfez Fanzin, İklim, İslami Edebiyat, Kayseri Kültür Ocağı, Kültür Çağlayanı, Kümbet Altında, Mavi Sürgün, Okumaca, Ortanca, Sakızağacı, Şiir Vakti, Somuncu Baba, Sükût, Vezin ve Yeniden Diriliş, dergilerinde yayımlandı.
2009 yılında Kayseri Hakimiyet Gazetesi’nde “Duygu Yansımaları” isimli köşe yazılarına Kayseri Gündem Gazetesi’nde devam ediyor.
(ANASAM) Anadolu İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği yönetim kurulunda iki dönem görev aldı. İki dönemdir (TYB) Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesidir. (KAYENDER) Kayseri Enstitüsü Derneğinin kurucu üyelerinden olan şair-yazar, (İLESAM) Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin de üyesi olup evli ve iki çocuk annesidir.
Aldığı ödüller:
“Bir Annenin Gözyaşları” isimli eseriyle 2003 yılı ANASAM meslek birliğinin düzenlediği "Kültürde Öze Çağrı Şiir Yarışması" ında 3. lük,
 “Bir Günde Dört Mevsim” isimli ikinci şiir kitabıyla; 1 Nisan 2007 de Gündüz Kitabevi- Anayurt Gazetesi 2. Şiir Yarışması kitap dalında takdirname ödülü,
“Aşk Ateşi” isimli eseriyle, 2007 “Okumaca Aylık Genel Kültür Dergisi”  şarkı sözü yarışmasında mansiyon,
“Bir Dünya Harikası” isimli eseriyle, 7-8 Eylül 2007 2. Kapadokya Ulusal Şairler Buluşmasındaki Kapadokya Konulu Şiir Yarışmasında 3.lük
 “Mavi Nûrun Peşinde” isimli eseriyle, 29.04.2008 yılında KUBADER Derneği’nin Peygamber Efendimiz S.A.V. in en güzel şekilde anlatılması ve edebiyatımıza yeni şairler ve şiirler kazandırılması gayesiyle düzenlemiş olduğu naat yarışmasında mansiyon,
“Güvercin Vurulunca” isimli eseriyle, 2009 Ümraniye Belediye Başkanlığınca düzenlenen “Serbest” Konulu 5. Geleneksel Şiir Yarışmasında mansiyon,
“Mavi Nur” isimli eseriyle, Türkiye Diyanet Vakfı 2009 Na’t Yarışmasında 4. lük
“Gülümseyen Mâsivâ” isimli eseriyle Nisan 2010 Sivas Valiliği İl Kültür ve Turizm müdürlüğünün katkılarıyla Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar – Şairler ve Halk Oyunları Derneğinin hazırladığı Yavuz Bülent Bakiler Şiir yarışması 2. lik
“Mavi Nuru bulunca” isimli eseriyle, Ümraniye Belediyesi 2012 Na’t Yarışmasında Mansiyon almıştır.
Yayınlanmış eserleri:
Şiir: Naz Çiçeğim (Geçit Yayınları, Kayseri, 2002), Bir Günde Dört Mevsim (Gündüz Yayınları, Ankara, 2006), Süveyda (Laçin Yayınları, Kayseri, 2009) 
Antoloji: İncesu’dan Sesleniş, (İncesu Belediyesi Kültür Yayınları-2, Netform Matbaacılık, Kayseri, 2006, Mehmet Sarı ile ortak çalışmadır), Üşüyorum Şiir Güldestesi (Laçin Yayınları, Kayseri, 2010 )
Çocuk Kitapları: Anne Peygamber Nerede (Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara, 2011), Anne Seccadem Nerede (Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara, 2011)
Deneme: Sızı (Mola Kitap, Konya, Ocak 2012)
Roman  : Siyah Elmas (Hz. Bilâl), (Mola Kitap, Konya, Ağustos 2012)

Yorumlar