Necati Tuncer “Mizahî Hikâye”yi Anlatıyor

Necati T
uncer “Mizahî Hikâye”yi Anlatıyor

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ve Ağaç Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Fatih Sohbetleri”, 8’nci programında bir mizah ustasını ağırlıyor. Uzun yıllardan bu yana Milli Gazete’de köşe yazarlığı yapan Necati Tuncer’in, “Mizahî Hikâye”yi anlatacağı sohbet, Fatih PTT ve otobüs durağı yanındaki Ağaç Kültür Merkezi’nde 20 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak. Sanatalemi.net Yazı işleri Müdürü yazar Elif Sönmezışık’ın yönettiği “Fatih Sohbetleri”, Bâbıâli’nin nezih toplantılarını ve kültürel hareketini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Mehlika Aydın (Sanatalemi.net)

Türkiye’de alternatifi yok denecek kadar az olan mizahî hikâye alanında yayımlanmış eserleri bulunan yazar Necati Tuncer, “Mizahın Mafya Babası” olarak anıldığı ve Akra FM’de yayımlanan mizah içerikli radyo programları ile de tanınıyor. Uzun yıllardan bu yana sosyal, siyasî, ekonomik ve tarihî meselelere mizah penceresinden bakan Tuncer, dünyayı mizahî perspektiften nasıl yorumladığını anlatacak ve toplantının sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayacak.

 “MİZAHIN MAFYA BABASI” OLMAK…

1953 Konya doğumlu Necati Tuncer, yükseköğrenimini İstanbul Eczacılık Fakültesi’nde tamamladı. Üniversiteli olduğu 1972 yılından, mezun olana kadar MTTB içinde yer aldı, Basın Yayın Müdürlüğü yaptı, Çatı gazetesini 15 günlük olarak neşretti ve Milli Gençlik dergisini piyasa dergileri ile yarışır konuma taşıdı. Hikâyeleri Mehmet Şevket Eygi'nin Büyük gazetesinde, Altınoluk ve Mavera dergilerinde yayınlanan Tuncer, Yörünge dergisinde “Yörünge’den Temaşa” adı altında mizah sayfaları hazırladı, Panzehir dergisinde eczacılık mizahı yaptı. 1983 yılından itibaren sürekli olarak Milli Gazete’de yazmakta olan Necati Tuncer’in, “Değmesin Yağlı Boya” serlevhası altında yayımlanan hikâyelerinden kitap olmayı bekleyenler, kitap olmuşlardan daha fazla. Hâlihazırda yayımlanmayı bekleyen 5 kitabı bulunan Tuncer’in emek verdiği yegâne dergi Filit12 sayı kadar yaşayabilmiş olmasına rağmen, mizah dergisi hayali devam ediyor. Necati Tuncer evli ve 4 çocuk babası olup serbest eczacılık yapmayı sürdürüyor.

Yayımlanmış Eserleri: Değmesin Yağlı Boya, Yazdık Hesabı, Ordaki Köyün Adı Var: Trafalgar ve İhtilali Önleme Derneği.

Yorumlar