Sanatalemi.net’te 7 dalda Edebiyat Yarışması

Sanatalemi.net’te 7 dalda Edebiyat Yarışması


Bugün aramızda bulunmayan 7 Sanatalemi.net sitesi yazarı adına düzenlenen edebiyat yarışmasının 3’ncüsü açıklandı. Makale, Hâtıra, Köşe Yazısı, Deneme, Şiir, Hikâye ve Portre dallarında gerçekleştirilecek yarışmanın konuları serbest.

Mustafa Demirci (Sanatalemi.net)
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’ne bağlı olarak yayın yapan Sanatalemi.net, daha önce sitede köşe yazarlığı yapan vefat etmiş yedi yazarı için açtığı ortak edebiyat yarışmasının üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Makale, Hâtıra, Köşe Yazısı, Deneme, Şiir, Hikâye ve Portre dallarında açılan yarışma, Abdurrahim Balcıoğlu, Ahmed Yüksel Özemre, Ergun Göze, Altan Deliorman, Hamit Can, Olcay Yazıcı ve Ümit Fehmi Sorgunlu adına düzenleniyor. Yarışmaya gönderilecek olan eserlerde işlenecek konular serbest.
İki yıl önce başlayan ve her yıl tekrarlanan yarışma ile hem yazarların adının yaşatılması, hem de genç edebiyatçıların teşvik edilmesi amaçlanıyor. Yarışmacılar sadece bir dalda ve yalnızca bir eserle yarışmaya iştirak edebiliyorlar. Son katılma tarihi 14 Ekim 2013. Sonuçlar 25 Ekim 2013’te açıklanacak, ödül töreni ise 1 Kasım 2013 tarihinde yapılacak. Yarışmayla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin sanatalemi@gmail.com adresine yazmaları gerekiyor.

         YARIŞMA KONULARI SERBEST
         Sanatalemi.net 3. Edebiyat Yarışması’nın kategorileri ve ithaf edildikleri yazarlar şöyle: Makale (Abdurrahim Balcıoğlu), Hâtıra (Ahmed Yüksel Özemre), Köşe Yazısı (Ergun Göze), Deneme (Hamit Can), Şiir (Olcay Yazıcı), Hikâye (Ümit Fehmi Sorgunlu), Portre (Altan Deliorman). Bu arada kaleme alınacak metinlerin ithaf edildikleri yazarlar hakkında olması gerekmiyor. Eserlerde herhangi bir konu zorunluluğu yok. Yarışmacılar katılacakları türde istedikleri bir konuyu seçebilecekler.
         İnternet dünyasında yedinci yılını 10 Ağustos 2013’te dolduran, Edebiyat Sanat Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) bünyesinde hizmet veren Sanatalemi.net, Türkiye’nin en çok takip edilen sanat siteleri arasında bulunuyor. Sanatalemi.net, 10 Ağustos 2006 tarihinde Mehmet Nuri Yardım ve bir grup arkadaşı tarafından kurulmuştu. Her gün yeni haber ve yazılarla yenilenen site, yedi yıldan beri aralıksız olarak yayınına devam ediyor. Site, internet dünyasının kültür sanat alanında bir ‘okul’ olma başarısını yakalamış durumda. Sanatalemi.net’de düzenli olarak yazan 39 köşe yazarı bulunuyor.
                          İSİMLERİ YAŞATILACAK
Başından beri güçlü bir yazar kadrosuna sahip olan sitede, daha önce Sanatalemi’nde yer alan, vefat etmiş yedi yazar adına açılan edebiyat yarışmasına, sadece amatörler ile kitabı bulunmayan şair ve yazarlar katılabiliyor. Edebiyat yarışmasına iştirak etmek isteyenler, eserlerini elektronik posta ile yarisma.sanatalemi@gmail.com elektronik posta adresine gönderebilecekler. Arzu edenler ise normal mektup adresine (Edebiyat Yarışması, ESKADER, Cağaloğlu, Alemdar Mahallesi, Çatalçeşme Sokağı, İmamoğlu İşhanı, No: 4-8 Fatih-İstanbul) yazı ve şiirlerini yollayabilecekler. Yarışmacıların, yazıların başına hangi türde katılmak istediklerini, açık posta adresleri ile diğer iletişim bilgilerini belirtmeleri gerekiyor. 14 Ekim 2013 tarihine kadar gönderilmesi gereken eserler, Sanatalemi.net yazarları ve ESKADER yöneticilerinden oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçilen edebî çalışmalar, daha sonra Sanatalemi.net’te yayımlanacak. Her türde birinci, ikinci ve üçüncü seçilen eserler ile mansiyona kalan çalışmalar, 25 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak. Özel ödüllerle, vefat etmiş yazarların eserlerinin dereceye girenlere armağan edileceği yarışmanın töreni, 1 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.
                   YAZARLARA VEFA BORCU
         Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Sanatalemi.net sitesinin kurucusu ve ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, yarışmayla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Sanatalemi.net sitesinde daha önce köşe yazarlığı yapmış 7 değerli isim adına bu edebiyat yarışmasını düzenliyoruz. Abdurrahim Balcıoğlu, Ahmed Yüksel Özemre, Ergun Göze, Altan Deliorman, Hamit Can, Olcay Yazıcı ve Ümit Fehmi Sorgunlu irfan hayatımıza, fikir dünyamıza ve edebiyat âlemine hizmet etmiş seçkin şahsiyetlerdi. Onları rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Sitemize yazma konusundaki tekliflerimizi hemen kabul etmiş ve yıllarca Sanatalemi.net’te düzenli olarak köşe yazıları yazmışlardır. Biz de bir vefa borcu olarak hem isimlerini ve eserlerini gelecek nesillere aktarmak hem de yeni şair ve yazarların ortaya çıkmasını ve teşvik edilmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışmayı üçüncü senedir yapıyoruz. İnşallah bu yarışma sayesinde hem merhum üstatları hatırlatmış, hem de yeni genç kalemleri, düşünce, sanat ve edebiyat dünyamıza kazandırmış olacağız. Edebiyatı ve yazmayı seven yetenekli gençlerimizi bu yarışmaya katılmaya dâvet ediyorum.”

                   YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI

         Sanatalemi.net 3. Edebiyat Yarışması’na herkes katılabiliyor. Ancak profesyonel olan ve eseri bulunan yazar ve şairler yarışmaya iştirak edemiyor. Gönderilecek metinlerde günümüz Türkçesinin kullanılması gerekiyor. Şiir ve yazı metinlerinde çok ağdalı Osmanlı Türkçesi veya aşırı Öztürkçe kelimelerin bulunmaması icap ediyor. Şiirler 2 sayfayı aşmamalı, hikâyeler 10 sayfadan fazla olmamalıdır. Portre, hâtıra, deneme, makale ve köşe yazılarının da A4 olarak 3 ilâ 5 sayfa arasında kaleme alınması şarttır. Yazarlar ve şairler, bu eserlerinin ESKADER sitelerinde yayımlanmasını baştan kabul etmiş bulunacaklar. Her 7 dalda dereceye giren ilk üç eser Sanatalemi.net, Medeniyetimiz.com ve Bizimsemaver.com sitelerinde yayımlanabilecek. Sanatalemi.net Edebiyat Yarışması’yla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, 0 (212) 5112323 ile 0 (212) 5112324 numaralı telefonları aramaları veya www.sanatalemi.net sitesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Elektronik posta: sanatalemi@gmail.com

Yorumlar