ŞAİR NURETTİN DURMAN’IN DİLİYLE ÜSKÜDAR HÂTIRALARI

Edebiyatımıza Düş Çınarı gibi güzel bir dergi kazandıran şair ve yazar Nurettin Durman, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği bir toplantıda “Üsküdar Hâtıraları”nı anlatacak. Nurettin Durman, Mehmet Nuri Yardım’ın hazırlayıp sunduğu “Sâkinlerinin Dilinden Üsküdar Hâtıraları” programında, İstanbul’da yaşadığı Üsküdar ve Beylerbeyi çevresini anlatacak, bu ilçede tanıdığı kültür sanat adamlarından hâtıralar nakledecek. Katılımın serbest olduğu program, Yeni Valide Camii'nin yanındaki Balaban Tekkesi’nde 27 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak.


DÜŞÇINARI DERGİSİYLE HATIRLANIYOR
Nurettin Durman ,1945’te Bingöl’ün Kür (Dikme) köyünde doğdu. Bingöl Sanayiçi İlkokulu’ndan mezun oldu (1957) . Bingöl ve Elazığ’da sayacılık, tuğlacılık, terzilik, kahvecilik, berberlik yaptı. Altmış ihtilalinden sonra İstanbul’a yerleşti. 1968 yılından itibaren İstanbul – Üsküdar Beylerbeyi’nde ikâmetediyor.İlk şiiri 1964 yılında Sanat Dünyası dergisinde yayınlandı. Şiirleri, şiir ve şiir kitapları üzerine değinleri, eleştirileri Sanat Dünyası, Yelpaze dergisi, Kadın Gazetesi, Bugün, Pos-Tel, Hisar, Eflatun, Yeni devir kültür sayfası, Milli Gazete, Aylık Dergi, Bu Meydan, Kelime, Varide, Müslüman Genç, Yeryüzü, Haksöz, Harman, Seviye, Eylül, Aşiyan, Çerağ, Özülke, Endülüs, Kafdağı, Sandal, Aykırı, Palandöken, Lika, Mavera, Kayıtlar, Yedi İklim, Dergâh, Ay Vakti, Birnokta, E dergisi, Kaşgar, Kırklar, Ada, Türk Edebiyatı, Kökler, Mor Taka, Bizim Külliye, Derkenar, Sarmaşık, Esmer, Lamure, Aşkın E Hali, Arkadaşım dergisi. Ardıç, İtaki, Kırknar. Kuşluk Vakti, Kardelen ve Düşçınarı dergilerinde yayımlandı. Kardelen dergisi kurucuları arasında yer aldı. Düşçınarı dergisini çıkardı. Lamure dergisinin ilk dört sayı editörlüğünü yaptı. 1994- 2008 Ocak ayına kadar Akit - Vakit gazetesi kültür sayfasında haftalık yazılar yazdı.
ESERLERİ
Şiir: Şehrin Üzerindeki Bulutlar (1990), Haziran (1991), Savrulan (1993),
Uzun Beyaz Bir Çığlık (1995), Hoşça Kal Hüzünbaz Çocuk (1998), Akşam Yedi Suları (seçme şiirler, 2000) , Filistin Şiirleri Antolojisi (2001), Red Şiirleri Antolojisi (2003), Güllerin Ardından (2004), Işık Oyunları (2005), Aşk Şiirleri Antolojisi (2006), Salıncakta Sallanan Rüzgâr-Çocuk Şiirleri Antolojisi (2007),
Kayıp Zaman Atlası (2007), Seni Beklerken Cancağızım Ben Böyle (2008), Deneme: Uzun Günlerin Kısa Tarihi (1998), Basit Bir Şeymiş Gibi Sanki Yaşamak (2006). Hikâye: Mektebin Bacaları (2007). Hâtıra: Öksüz Çocuklar Galerisi (2007)
Aşkın Geçgel (Sanatalemi.net)

Yorumlar

  1. Paylaşım için teşekkürler. Üsküdar çıktı konusunda ihtiyacınız var ise Üsküdar ucuz çıktı olarak yardımcı olabiliriz.
    üsküdar ucuz çıktı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder