MHP’DE İL KONGRESİ YAPILDI SERKAN TOK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ


 MHP’DE 16 İLÇE KONGRESİNİN ARDINDAN İL KONGRESİDE YAPILDI

SERKAN TOK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı 16 İlçe Kongresinin ardından İl Kongresini de yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Kongreye tek listeyle giren mevcut başkan Serkan Tok, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapılan kongrede birlik beraberlik vurgusu yapıldı.  Kongreye Cumhur ittifakını temsilen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’da yer aldı.

Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Kâtip üyelikleri ise MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile İsmail Özdemir yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu, ardından da Serkan Tok Başkanlığındaki İl Yönetiminin 2 yıllık faaliyet raporu okunarak üyelerin ibrasına sunuldu. Geli-gider ve faaliyet raporları oylanarak kabul edildi.

Pandemi dolayısıyla maske-mesafe ve hijyene uyularak yapılan kongrenin açılış konuşmasını MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın yaptı. Aydın, Demokrasilerde en önemli husus milletin iradesini hakim kılmaktır dedi. 

 Aydın Şunları söyledi.” Biz milliyetçilik ile demokrasiyi ikiz kardeş olarak görmekteyiz. Milletin hâkimiyetini önceleyen ideolojinin adı Türk Milliyetçiliğidir. Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Halkın milletin ihtiyacı olan meselelerin önünü açmadır. Türk siyasetinde Milliyetçi Hareket Partisi 51 yıllık şerefli mazisi ile çalışmıştır. İç ve dışarıdan tahrikler ve saldırılar karşısında istiklalde birlik demek zorundayız. Bir milletin istiklali olmazsa o milletin reel varlığı konusunda hiçbir şeyden bahsedilemez. Ortadoğu’da ve Balkanlar ile kıta Avrupasında yaşananlara baktığımızda Türkiye hakkında hangi sinsi planlar yaptığını görürsünüz. O zaman siyasetimizin merkezine önce ülke, önce millet önce vatan, önce millet, önce devlet dedik. Cumhur ittifakının ana aksını oluşturan slogana dönüştü Tek vatan, Tek Bayrak ve Tek Millet oldu. Biz önce millet ve devlet diyen bir partiyiz” 

          MHP İl Başkanı Serkan Tok’ta konuşmasında önce kongreye katılan tüm partililerine ve misafirlerine teşekkür etti, ardından da Irak’ta ve Suriye’de görev yapan Mehmetçiğe selam gönderdi. Başkan Tok, şöyle konuştu.” Türkiye’nin içinde sayısız terör örgütü var, bunların dış bağlantıları var. Bunların dış bağlantılarının ismi üst akıl idi. Onların üst aklı Toni, Coni olabilir ama bizim üst aklımız Yüce Allah’tır. O nedenle hiçbir zaman moralimiz bozulmadı. O üst aklı 15 Temmuz’da bu ülkeden bertaraf ettik. Türkiye’de 29 harfin her hangi 3 tanesini alın ya yana getirin, Türk devletine karşı olmuş terör örgütü ile karşılaşırsınız. Bu nedenle ülke içinde bu hain örgütlere karşı mücadelede Cumhurbaşkanımızdan Genel Başkanımıza ve tüm Türk devleti personeline selam ediyoruz” dedi. 

Başkan Tok’un konuşmasının ardından yeni yönetim listesi Milletvekili Baki Ersoy tarafından okundu. 

İŞTE MHP'NİN YENİ YÖNETİMİ

Başkan: Serkan Tok, Yönetim Kurulu asil: Doğan Gündüz, Ferhat Temizer, Hüseyin Mercan, Mustafa Çakır, Nuri Candan, Sedat Çıtak, Mahir Külahçı, Murat Ekşi, İsmet Altun, Vahid Gülsoy, Alper Ökmen, Kürşat Açıkgöz, Uğur Çapacıoğlu, Mustafa Gül, Mehmet Gökhan Terzi, Korhan Tok, Latif Ersoy, Murat Yibur, Yusuf Uluçay, Cemil Demirel, Sebahattin Cansu, Sedat Ünver, Soner Yılmaz, Mustafa Çanakçıoğlu, Adem Aslan, Halit Yağmur, İsa Ferah, Hacı Aksakoğlu, Bekir Dursun, Derviş Kilci, Ahmet Uluağaç, Hakan Doğanay.

Yönetim Kurul Yedek: Ramazan Şar, İbrahim Yücel, Ömer Genç, Metin Özdemir, Muharrem Bayrak, Ali Yılmaz, Emrullah Maraş, Akan Çelik, Bilgehan Poyrazoğlu, Mehmet Zıkşahna, Oğuzhan Göçmen, Adem Ünsal, Lütfü Haydar, Süleyman Varol, Fatih Dilmen, Murat Saçma, Dinçer Özkan, Mustafa Taş, Barış Kılıç, Kazım Karagöz, Yılmaz Dost, Mustafa Deveci, Yasin Eker, Mustafa Demir, Veysel Ayhan, Gökhan Yücel, Memiş Dursun, Süleyman Turan Yıldırım, Hacı Ali Uluer, Uğur Akşar, Selçuk Şarvan, Mehmet Ercan.

Disiplin Kurulu asil: Uğur Nuri Akın, Mustafa Aslantaş, Kürşat Furkan Şahin, Ali Rıza Deniztaş, Koray Kütahneci, Murat Keskinkılıç, Volkan Çalı.

Disiplin Kurul yedek: Taha Zeki Karaköse, Ömer Demir, Süleyman Aslan, Ayhan Akış, Abdullah Alkan Manay, Murat Gündoğan, Ertan Taştan. 

ÜST KURUL DELEGELERİ

Serkan Tok, Ali Doğan, Enes Ertuğrul Kalın, Mehmet Akbulut, Yunus Özer, Mustafa Baloğlu, Yahya Sümer, Nabi Akkuş, Halil İbrahim Özcan, Hayrullah Türkoğlu, Teyfik düzen, Mustafa Görgün, Mehmet Örs, Mehmet Ardıç, Tufan Biçici, Mehmet Apal, Emine Özge Soysal, Doğan Gündüz, Ferhat Temizer, Mazhar Gündoğ, Mustafa Çakır, Murat Ekşi, Sedat Çıtak, Ayper Ökmen, Halit Yağmur, Adem Aslan, Hasan Karaca, Hüseyin mercan, Orhan Tok, Adem Ünsal, Uğur Nuri Akın, Ertuğrul Yücebaş, Mehmet Gülsoy, Menduh Uzunluoğlu, Baki Bayrak, Bekir Ayyıldırım, Halit Demir.

KONGREYE KİMLER KATILDI

Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın’ın yanı sıra MHP Kayseri Milletvekilleri Baki Ersoy, İsmail Özdemir, MHP eski Milletvekilleri Hamdi Baktır, Süleyman Korkmaz, MYK Üyesi Serap Şule Kalın,  Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ile Cumhur ittifakı temsilcileri Ak parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’da katıldı.

Haber-Foto: Mehmet Yılmaz


Yorumlar